frankrijk.nl

Thuis aan de Gironde

De liefde voor Frankrijk, de vrije natuur en meel. Die opvallende combinatie bracht Coen en Ariane met hun 3 kinderen naar het vissersdorpje Mortagne-sur-Gironde. Daar gaven ze een molenaarswoning en graansilo een prachtig tweede leven met een B&B, appartementen en trendy lofts. We vroegen hen naar hun favoriete plekjes in de Charente-Maritime.

Hoe ziet puur geluk in de Charente-Maritime eruit?

“Wakker worden met fluitende vogels en ontbijten in de zon met uitzicht op de haven. Verse eitjes van onze eigen kippen en goede croissants van de bakker uit het dorp. Een mooie wandeling naar de Gironde of in een oude Peugeot 403 door het platteland tuffen.”

3-Meuniere-Nederlanders-in-Charente

Wat is er leuk aan het gebied waar jullie wonen?

“Mortagne-sur-Gironde ligt aan het grootste estuarium van Europa, vlak bij de Atlantische kust en dicht bij de bekendste wijnstreken van Frankrijk, zoals de Bordeaux en de Cognac. Er is water en prachtige natuur maar er liggen ook authentieke dorpen en grotere steden in de buurt zoals Royan, Saintes, La Rochelle en Bordeaux.”

Wat mogen mensen niet missen in jullie streek?

“Een boottocht over de Gironde, vanaf het water krijg je een totaal ander beeld van het land, de huizen en de grotten in de krijtrotsen. En een bezoek aan de Phare de Cordouan, een indrukwekkend mooie vuurtoren midden in zee.”

1a-Meuniere-Nederlanders-in-Charente

Uitzicht over Mortagne-sur-Gironde en in de verte de Gironde

Het leukste compliment dat jullie van Franse buren hebben gekregen?

“Dat we leven in de brouwerij brengen! Door onze maison d’hôtes en gîtes komen er ineens vakantiegangers naar dit dorpje. Ook organiseren we een jaarlijkse flippercompetitie in onze feestzaal, dit jaar was het evenement zelfs op het TF1-journaal. In de zomer houden we een openlucht filmfestival en in de winter jazzconcerten. We doen dat voor onze gasten maar ook voor de mensen uit het dorp en daar krijgen we hele leuke reacties op.”

4-Meuniere-Nederlanders-in-Charente

Een adres in de buurt waar jullie vrienden naartoe sturen?

Restaurant La Cayenne in Marennes, een perfect adres voor de echte visliefhebbers. Daarna op naar de Pointe Espagnole voor de enorme golven of lekker vliegeren op het strand. Ook leuk, de badplaats Royan. Daar kun je naar de markt en een architectuurwandeling maken, heel interessant voor mensen die van architectuur uit de jaren 50 houden! En pur bonheur voor wie gek is op oude spulletjes: de Débarras de Royan, een soort permanente vlooienmarkt.”

Voor meer informatie over en boeking van Maison du Meunier, het vakantieadres van Ariane en Coen, zie hier

LEES OOK:
Eetadresjes in de buurt van Royan

2-Meuniere-Nederlanders-in-Charente Een van de gastenkamers van Maison du Meunier
5-Meuniere-Nederlanders-in-CharenteKlassieke vissershuisjes in de buurt van Royan

2 reacties op “Thuis aan de Gironde”

  1. Ariane schreef:

    Beste Trude, wij hebben idd vaak mensen met kinderen die surf- of zeilkampen doen, we zitten nl best dicht bij de kust (zeilen op 5 minuten bij ons vandaan http://www.ecole-de-voile-port-maubert.fr; surfen een half uur, in Royan, http://www.surfclubroyan.com). Ik mail je over beschikbaarheid bij ons! Hartelijke groeten, Ariane van Domaine du Meunier

  2. Trude Postmus schreef:

    We zoeken voor 2 meiden van 14 n surfkamp, en wij ouders willen een logeeradres rond 29 juli tot 7 augustus. Is er bij jullie nog plek? En hebben jullie tips??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *