frankrijk.nl

Corsicaans eten in de natuur net buiten Porto-Vecchio

U Cantonu is een authentiek eetadres vlak bij het mondaine Porto-Vecchio, aan de zuidkust van het eiland Corsica. Met een romantisch uitzicht en onverwachte gasten. 

In een voormalige schapenstal

Op ongeveer 10 minuten rijden van Porto-Vecchio ligt het goed verstopte restaurant U Cantonu. Je volgt de route naar Palombaggia, een prachtige laan met bomen aan weerszijden en slaat vervolgens een landweggetje in, omhoog. Je parkeert de auto en loopt verder over een slecht verlicht, hobbelig pad naar een schijnbaar geïmproviseerde hut. Het blijkt een voormalige schapenstal, omgetoverd tot restaurant.

1-leuk-restaurant-Porto-Vechio-FR-nl

Via een knusse bar kom je in de immense tuin. Je bent meteen betoverd. De rust, het uitzicht over de velden met in de verte het oude stadje Porto Vecchio, de tafeltjes volledig geïntegreerd in de natuur, onder verschillende pergola’s. Tussen rotsblokken en struiken, een hagedis die wegglipt… Heel sfeervol allemaal en uit de boxen klinkt Corsicaanse folkmuziek.

2-leuk-restaurant-Porto-Vechio-FR-nl

Kastanjesoep en lokale charcuterie

Wees niet verbaasd als je tijdens het eten ineens een vosje, konijn of hert ziet wegschieten. Je zit immers op een buitenterras in een bosrijk gebied waar de dieren in het wild leven. Op de kaart staan traditionele Corsicaanse gerechten, zoals kastanjesoep en gerechten met aubergines, gamba’s en lokale charcuterie. Verder is er een zeer goed geprijsde huiswijn onder eigen etiket (rood, wit of rosé voor). Naast à la carte-eten kun je kiezen uit twee driegangen menu’s (€39 of €45) of een vegetarisch menu (€42). Open voor lunch en diner.

Meer informatie over dit restaurant op Tripadvisor

Let op! Als je hier rond schemertijd aan tafel gaat moet je niet vergeten antimuggenspray mee te nemen (zoals overal rond Porto Vecchio)!

3-leuk-restaurant-Porto-Vechio-FR-nl

Christine van der Linden Gastblogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *