frankrijk.nl

Moderne B&B in Carcassonne

Vlak naast de middeleeuwse cité van Carcasonne zit een verrassend eigentijds adres waar je kunt slapen, eten, (wijn)drinken en winkelen: Bloc G.

Qua stijl kun je geen groter contrast bedenken tussen de oude torens, wapperende vaandels en middeleeuwse straatjes van Carcassonne en dit maison d’hôtes net buiten de kasteelmuren. De eigenaressen van Bloc G houden namelijk van modern, héél modern! Hun interieur lijkt geïnspireerd door het tijdschrift Wallpaper, met spierwit als hoofdkleur, kuip- en vlinderstoeltjes, jaren 70-lampen, moderne kunst en stapels salontafelboeken. Behalve de vijf ruime en lichte gastenkamers op de eerste verdieping, is er aan de overkant van een minuscuul binnenplaatsje ook een appartement van 60m2 te huur.

3-Bloc-G-Carcassonne-b&b-Frankrijk-nl

Biologisch restaurant en wijnbar

Le Bloc G wordt met veel overgave gerund door Sophie en Sarah, die tevens een restaurant en wijnbar beheren op de begane grond van het gebouw. Daar komen ook veel eetgasten van buiten op af, en niet alleen vanwege het bijzonder prettige terras. De frisse biologische keuken heeft verrassende smaken (mooie lokale producten en ook Aziatische invloeden) en de prijzen zijn heel redelijk (hoofdgerechten €15-€18, fles wijn €15-€18). In het restaurant wordt ‘s ochtends ook een heerlijk ontbijt (met crêpes, clafoutis en andere patisserie) geserveerd voor de logerende gasten.

2b-Bloc-G-Carcassonne-b&b-Frankrijk-nl

Op loopafstand van de kasteelmuren

Ook sympathiek is de kleine ruimte waar gasten ‘s winters een glas wijn kunnen drinken bij de haard. Elk voorjaar verandert deze ruimte in een pop-up store met leuke accessoires, schrijfwaren en designspullen. En het oudste deel van Carcassonne ligt zoals eerder gezegd op loopafstand. Vanuit de straat waaraan Bloc G ligt, is er zelfs een (sluip)paadje rechtstreeks omhoog de groene heuvel op, dat uitkomt bij een van de zij-ingangen van de burcht!

Kamers vanaf €95 (incl. ontbijt), appartement €150/nacht. Meer info op www.bloc-g.com

PLUS +
– Gratis parkeren op de openbare parkeerplaats direct voor de deur!
– En ook goed: expres géén tv op de kamers. Je bent op vakantie of je bent het niet…

MIN-
– In de kleinste gastenkamer is de douche wel erg groot en wit (een grapje mbt de naam Bloc G, wat operatiekamer betekent), leuk bedacht maar net een tikje te klinisch naar onze smaak. Maar verder is het interieur erg mooi.

5-Bloc-G-Carcassonne-b&b-Frankrijk-nl

7-Bloc-G-Carcassonne-b&b-Frankrijk-nl

Tekst: Nicky Bouwmeester Foto’s: Nicky Bouwmeester & Bloc G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *