frankrijk.nl

Airbnb getest in Parijs

Parijselijk leven voor even! Josee dook in de trend die social traveling heet. Door in het huis van een Parijzenaar te logeren beleefde ze de hoofdstad ineens op een andere manier. Over de voors en tegens van een Airbnb-ervaring.

Al meer dan 25 jaar kom ik beroepsmatig én als toerist in Parijs. Tot nu toe verbleef ik in een hotel. Liefst kleinschalig, trendy en leuk geprijsd. Nieuwsgierig gemaakt door de hype van social traveling besloot ik nu om voor mijn vriendinnenweekend te kiezen voor een appartementje in hartje Parijs. Zo geregeld via airbnb.com.

Toplocatie in Le Marais

Deze website maakt in een razend tempo furore met het aanbod van verhuur van particuliere adresjes. Want dat is waar social travelling om gaat: je logeert in het huis, appartement of kamer van een ‘local’. Onze keuze viel op een appartement van 32 m2 in een zijstraat van Rue des Francs Bourgeois. Een toplocatie in de authentieke wijk Le Marais!

Het Parisienne-gevoel begint al op straat als je voor de enorme deur staat. Met de vooraf ontvangen entreecode open je zonder blikken of blozen de deur en loop je de binnenplaats op. De instructie geeft aan dat we rechts de trap op moeten. Wat er echter niet bijstaat is dat we maar liefst 90 treden moeten beklimmen voordat we op de 5e etage zijn! Met weekendkoffertje een aanslag op je kuitspieren! Hoe doe je dat met twee volle boodschappentassen, vragen wij ons af? Nog nahijgend tillen we de deurmat op. Ja hoor, de sleutel ligt eronder!

In de wereld van Alexis

We openen we de deur en stappen de wereld binnen van Alexis, de feitelijke bewoner. De woonkamer, annex keuken annex werkplek is niet groter dan 4 bij 5 meter. Aansluitend de slaapkamer – niet meer dan een bedhoek – en ieniemienie badkamer. Alles is strak wit, met hier en daar een slimme spiegelwand waardoor het ruim en licht voelt. Tel daar de moderne bank en leuke deco-accessoires bij op en we voelen ons helemaal de koningin te rijk. We zijn in Parijs en 4 dagen lang kunnen we leven als echte Parisiennes!  We gooien de ramen open en bewonderen met een gevoel van gelukzaligheid het typisch Parijse decor van met zink beklede daken. De fles wijn staat inmiddels al in de koelkast! Want zo’n Parijselijk leven voor even willen we ten volle beleven!

Parijs, Airbnb,Marais 2013

PLUS +

Het is zó leuk en zó Frans om ’s morgens verse croissantjes en baguette te halen bij de bakker om de hoek!

Het voelt als een luxe; de koelkast vullen met allerlei lekkers voor ontbijt en aperitief/avondsnack

Zoveel relaxter dan in een hotelkamer; ’s morgens rustig je mail checken of werken achter je laptop met de geur van vers gezette koffie in huis!

Het was een kick om onze vrienden te ontvangen voor een kopje koffie met taart!

MIN –

We liepen dagelijks in totaal minstens 540 treden op en af. Een echte kuitenkiller!

Geen airco,  zelf je bed opmaken en zelf je afwas doen

Geen kastruimte voor onze kleding; die hing immers vol met kleding van Alexis!

Helaas geen ontmoeting met Alexis, die zat een weekendje in Bretagne ;-(

Nieuwsgierig in welke Airbnb wij verbleven? Check het hier 

Heb je zelf leuke ervaringen met Airbnb in Parijs? Laat het ons weten!

A plus!

Josee

 

LEES OOK: 
10 waanzinnige Airbnb’s in Parijs
Voor niks overnachten in Parijs met nightwapping
De 10 leukste lunchspots van de Marais

Eén reactie op “Airbnb getest in Parijs”

  1. Barbara Tusveld schreef:

    Het was een geweldig appartement met een super uitzicht. Erg leuk om Josee en elza daar te ontmoeten . Het leek wel of ze er woonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *