frankrijk.nl

Bart & Marieke in de Aude

Ze kochten een 18e-eeuwse stoffenfabriek in de buurt van Carcassonne en verbouwden het pand tot een woonhuis met 5 moderne appartementen. Al 12 jaar ontvangen Bart en Marieke de Jonge vakantiegangers in de Aude (Languedoc) en nog altijd zijn ze even enthousiast over hun streek.

1. Wat is er zo leuk aan aan dit deel van de Languedoc-Roussillon?
“Dit is een heerlijk puur stukje campagne met veel mooie plaatsen op rijafstand. Zoals Carcassonne, het Canal du Midi en ook Toulouse (in Midi-Pyrénées, red.), een prachtige stad met veel cultuur, een heerlijk winkelgebied en een mooi museum voor moderne kunst, Les Abbatoirs. Ook de mediterrane kust is niet ver – dorpjes als Bages, Gruissan en Periac-sur-Mer zijn heel pittoresk.”

Carcassonne

2. Puur geluk in de Languedoc?
“Het gevoel als je vanaf ons dorp richting Carcassonne rijdt en na de eerste heuvel ineens de Pyreneëen ziet liggen in de verte. De hele keten en de altijd besneeuwde top van de Canigou.. zo waanzinnig mooi. Al helemaal als op de voorgrond de wijngaarden net zijn uitgelopen of de amandelbomen in bloei staan.  Sowieso is het een heerlijke gedachten dat de bergen op maar 70 km afstand liggen en dat je in de winter binnen anderhalf uur op de piste kunt staan.”

1-Aude-vakantiehuis-Frankrijk-FRnl

3. Wat mogen mensen niet missen in jullie streek?

“Onze eigen dorp, Montolieu, is heel bijzonder. In dit boekendorp dat aan twee rivieren ligt, vind je vijftien boekwinkels, een grafisch museum, diverse ateliers en inwoners uit 18 verschillende landen. Vanuit het dorp kun je een wandeling maken naar Chapelle Saint-Roch, een kapelletje op een heuvel Een prachtige plek midden in de natuur met uitzicht tot de Pyreneeën.”

4. Drie adressen in de buurt waar jullie vrienden naartoe sturen?

Le Jardin en Ville, een superrestaurant in Carcassonne met een conceptstore.

Esprit de Sel, een erg leuke winkel in Carcassonne, voor decoratie in huis en leuke accessoires.

Biquet plage, een fijne plek om verse oesters te eten op het strand van Leucate.

4-Aude-Biquet-Plage-Manufacture-Royale-FRnl

5. Wat weet bijna niemand over de Aude?
“Dat dit een zeer gevarieerd departement is met zee, wijngaarden, hoog- en laaggebergte. Een soort Frankrijk in het klein. En dat er in een straal van 20 kilometer rond Montolieu wel negen restaurants zijn met Michelinsterren!”

 

 

La Manufacture Royale

LEES OOK:

B&B op wijndomein in de Aude
10 prachtige dorpen in de Languedoc-Roussillon

2 reacties op “Bart & Marieke in de Aude”

 1. Beste bewoners.
  Wilt U mij informatie per post toesturen over uw mooie slaapplaatsen
  naar BHM Neplenbroek kerkpadsblok 36 8131wx Wijhe Nederland?
  Bijvoorbaat hartelijk dank.
  Groetjes een fransoos.

 2. Mie schreef:

  Het ziet er heel cool uit! Mooie regio! doen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *