frankrijk.nl

Culinair genieten in Serre Che’

Op zo’n 15 km van Briançon zit een topadresje verscholen in een vroegere boerderij. Het is even zoeken, maar wie op vakantie is in skigebied Serre Chevalier moet vooral een keer gaan eten bij Le Chazal.

Gezellig en lekker eten hoort erbij tijdens de skivakantie. Maar hoezeer je je vooraf ook kunt verheugen op kaasfondue en raclette, vaak heb je ook snel weer genoeg van al die zware kaasgerechten. Skigebied Serre Chevalier heeft een adres waar je je gastronomische hart kunt ophalen: Le Table du Chazal. Het zit verscholen in een van de drie straatjes van het gehucht Les Guibertes, net buiten het dorp Monêtier-les-Bains.

1-Le-Chazal-restaurant-Serre-Chevalier-Frankrijk-NL

Jacques Michel, een chef-kok die de pensioengerechtigde leeftijd allang gepasseerd is, stort zich hier nog dagelijks op zijn grootste passie. Uit zijn kleine keuken tovert hij elegante borden tevoorschijn met originele smaken, dankzij vergeten kruiden, siroop van dennennaalden en bessen uit de omgeving. Ook zijn er klassiekere smaakcombi’s, zoals kip met morieljes en gele-wijnsaus, een recept uit de Bresse waar Jacques oorspronkelijk vandaan komt.

2-Le-Chazal-restaurant-Serre-Chevalier-Frankrijk-NL

De desserts zijn eveneens van Michelin-niveau (onvergetelijke soufflé met Grand Marnier!) en je zit er in een knus gewelfd eetzaaltje, op dezelfde plek waar ooit de schapen stonden. Dit alles maakt Le Chazal een ideaal plekje om op de laatste avond van de vakantie met rode konen afscheid te nemen van een bijzonder prettig skigebied in de zuidelijke Alpen.

Driegangen menu €29-€40. Maandag gesloten.

PLUS +

Hét culinaire adres van de vallei, niet vaak kom je zo’n goede prijs-kwaliteitverhouding tegen.

MIN –

Lastig te vinden! En er zijn maar 30 couverts, dus reserveren is aan te raden.

3-Le-Chazal-restaurant-Serre-Chevalier-Frankrijk-NL

LEES OOK:

GROETEN UIT…Serre Chevalier
Hip skihotel: Le Rock Noir in Serre Chevalier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.