frankrijk.nl

Breizh Café: crêpes maar dan anders

Voor galettes en crêpes die het toeristenniveau ver ontstijgen moet je bij het Breizh Café in de haven van Cancale zijn. Subtiele smaken en de beste basisingrediënten.

Kan niet missen. Ondanks al die heerlijke fruits de mer, wil je tijdens een vakantie in Bretagne toch ook een keer een goede galette gegeten hebben. Wie in de buurt is van Saint-Malo hoeft niet lang te zoeken –  hup, op naar Cancale! Tussen de visrestaurants aan de haven zit het Breizh Café. Klein, modern en sober. Met houten tafels en leisteen op de vloer. ‘La crêpe autrement’, staat er op het raam geschreven en daar is geen woord van gelogen. Bertrand Larcher gebruikt al jaren alleen het allerbeste biologische boekweitmeel en tarwemeel. En de boter komt van Bordier, een bekende naam in de streek. De kwaliteit van Larcher’s crêpes is daardoor bekend tot in Japan, het land waar zijn echtgenote vandaan komt en waar de kok al 7 restaurants heeft geopend.

creperie in Cancale Bretagne Breizh Cafe

Behalve deze goede basis die zorgt voor de knapperigste galettes en luchtigste crêpes, zijn ook de vullingen bij Breizh Café bijzonder lekker. Er zijn originele combinaties, zoals de Cancalaise, met aardappelen, zure room, gerookte haring en haringkuit. De Binicaise, met sint-jakobsschelpen en algenboter. Of de Maraîchère, met ei, pittige kaas en verse seizoensgroenten. En dan heb je nog de crêpes… Doordrenkt met karamel en zoute boter, ijs van honinglikeur of donkere chocolademousse en gembersaus. Geen nood voor wie niet meer kan kiezen: ze zijn ook te bestellen als ‘amuse-crêpe’. Opgerold en in stukjes gesneden, om te delen met je tafelgenoten.

1-Breizh-Cafe-Cancale-Bretagne-crepes-Frankrijk-NL

PLUS +
Meer dan 15 soorten biologische cider op de kaart  en uitzicht over de baai van Mont Saint-Michel!

MIN  –
Tikje duurder dan de standaard-crêperie voor toeristen, maar dan heb je ook wat.

PS Parijs heeft ook een Breizh Café van dezelfde eigenaar op 109 rue Vieille du Temple in de Marais.

creperie in Cancale Bretagne Breizh Cafe

 

LEES OOK:
Perfecte crêpes: het recept van Carole
Le Guide Fooding, de hipste Franse restaurantgids
Hippe Bretonse streepjestruien
GROETEN UIT… Bretagne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *